Hakan Yaman Banner

Okur Yorumları

Romancı

Nasıl ki Tanpınar’ın Huzur’u huzursuzluğun romanıysa Yaman’ın Romancı’sı da romansızlığın, sosyopsikolojik bir imkânsızlığın romanıdır.

Sessiz, derinden ve alçakgönüllülükle.

Emre Erbatur
(Yazar, çevirmen)

İsrafil’in Kanatları

100 Kitap

Devrim Özgür Türk edebiyatının nadide eserlerinden biri olduğunu düşündüğüm bu harika kitap ile yollarım kesiştiği için çok mutluyum. Kitap birbirine paralel iki ayrı zamanda ilerliyor, bir 50’li yıllarda Türkiye’ye bir de 1700’lü yıllarda Osmanlı’ya götürüyor bizi. Dört gencin ardına düştüğü kayıp bir kitabın hikayesi. Eserde merak unsuru hep canlı, dini, mistik ögelerle zenginleştirilmiş bir metin. Semboller, gizemler ve hiç bitmeyen bir arayış, çok katmanlı, derin bir metin. İki ayrı zaman diliminde geçmesi ve yazarın bunu ustaca yapması çok etkileyiciydi. Edebiyatımızda az rastlanır bir kurgusu var. Bunun yanında okuması çok keyifli, cümleler oya gibi işlenmiş, akıcı bir kitap nasıl bittiğini anlamadım. Ayrıca dönemin siyasî olaylarını da(insanın gözüne sokmadan)araya serpiştirmiş. Kitapta karakterlerin yapısı gereği bir kültür zenginliği var ki bu beni çok mutlu eden bir unsur. Eserin sonu da bir anafor gibi okuyucuyu içine çekiyor, kitabın sayfalarında kayboldum sanki ,çok beğendim. Eski İstanbul’un sokaklarında beni gezdirdiği için yazara ayrıca teşekkür etmek isterim.6-7 Eylül olaylarına da yer veren bu keyifli, lezzetli, gizemli kitap iyi edebiyatın naif bir örneği. Kapağı da da ayrı güzel.

“Ekşi Sözlük”ten

1.Doğu’dan da doğu mistisizmi temalı tarihi roman çıkarılabileceğinin; hem de bunun Tahar ben Jelloun, Amin Maalouf gibi doğu kökenlerini çoktan unutmuş batılılarca gül ve hacı yağı kokuları ile bayılmadan kapı gibi yapılabileceğinin kanıtı tarihi roman gibi bir tarihi roman. konuyu birden çok zaman diliminde ele alış, ince ince katmanlarda tarih içinde takip, esas ve yan karakterlerin doyuruculuğu, okuyucuyu hayal dünyasından çıkarıp gerçekliğin tam da ortasına davet, nihayet olay örgüsünün karmaşık serimi, şaşırtıcı ve sürprizli çözümü ile zenginleşen harika bir hikaye. varlığına görmeden inanılan bir kitap, masalsız, büyüsüz mistisizm. kitabın adı, kapak tasarımı,tanıtım yazısı itibarı ile ısrarla ihsan oktay anar tadı yakalamaya çalıştığım ve tabiki bi tarafımda patlayan kitap.. yine de gidiş yolundan 7 puanı verdim gitti.

Bir Forumdan

Gizemli kitaplar her zaman ilgi çeken bir konu olagelmiştir. Gizemli kitaplar üzerine yazılan kitaplar ayrıca ilgi çekicidir. Bu defa peşine düşülen kitabın hikayesi Osmanlı’da başlıyor, 1950’lerin Türkiyesi’nden dört gencin hikayesine eklemleniyor: Bir Müslüman Türk, bir Ermeni, bir Rum ve bir Yahudi genç, gizemli bir kitabın etrafında örülen dostluklarını 6 – 7 Eylül olaylarının da yaşandığı bir dönemde pekiştiriyor. Kitabın kapağındaki İsrafil’in gölgesi, dört kanadıyla dört farklı yönü, dört farklı yaşamı ve inancı kollayarak geçiyor üzerlerinden… Kitabı, İsrafil’in üzerinde araştırma yaparken tesadüfen buldum. Merak ettim ve hemen temin ettim. Kitap, kurgusu ile içine çekse bile, asıl önemli olan, her cümledeki tasvir çabası. Her cümlede teker teker, yılmadan tasvir yapılmış olmasına rağmen, “şuradaki anlatım gereksiz duruyor” diyebileceğiniz tek cümle yok. Altı yıl uğraş sonucu yazılmış olan bu kitabı tesadüfen değil, bizzat isteyerek alın. Müthiş tat alacaksınız.

Fotoğraftaki Kadın

Türk edebiyatında iz bırakacak bir roman – İdefix

Hakan Yaman´ın Fotoğraftaki Kadın romanı ülkemizde son yıllarda çıkan, birbirinin benzeri romanların yanında bambaşka bir yerde duruyor. Fotoğraftaki Kadın, Türk edebiyatında iz bırakacak romanlardan biri bence.

Etkileyici – Kitap Yurdu

Etkileyici… Bu yazarın okuduğum ilk kitabı. Galiba daha önce hiç duymamıştım ama Kitap Yurdu’nu dolaşırken gözüme takıldı ve almıştım. Okudum, gerçekten akıcı, güzel…

Ali İhsan Calip

Olağanüstü bir anlatım, şaşırtıcı bir kurgu – İdefix Güz Kokulu Günahlar romanını aldığımda, daha önce Hakan Yaman’ın bu romanla Yunus Nadi ödülünü aldığını öğrendim. Son romanını bırakıp Fotoğraftaki Kadın´a başladım ve iki günde bitirdim. Olağanüstü bir anlatım, şaşırtıcı bir kurgu. Tebrikler Hakan Yaman.

Olağanüstü bir anlatım, şaşırtıcı bir kurgu – İdefix

Güz Kokulu Günahlar romanını aldığımda, daha önce Hakan Yaman’ın bu romanla Yunus Nadi ödülünü aldığını öğrendim. Son romanını bırakıp Fotoğraftaki Kadın´a başladım ve iki günde bitirdim. Olağanüstü bir anlatım, şaşırtıcı bir kurgu. Tebrikler Hakan Yaman.

Güz Kokulu Günahlar

İdefix 01.05.2011

Mutlaka Okuyun

Hakan Yaman yeni romanında yine aşkı anlatıyor. Fakat bu defa zaman zaman önceki romanı  Fotoğraftaki Kadın’ı da aşan etkileyici bir anlatımla ve bambaşka bir kurguyla yapıyor bunu. Yazar bu romanıyla kendisini tekrar etmeyeceğinin de müjdesini veriyor bize. Mutlaka okuyun!

Güz Kokulu Günahlar… İdefix

Dünümüz 18… bugünümüz 20…, yarınımız…

Biz!…

Zamansız bu öyküyü yazar akıcı, bir o kadar da zengin -DOLU DOLU- aktarmış bizlere.

Tasvirleriyle hayat verdiği her yerde, her karakterde kendi öykünüzden bir şeyler bulacak, zaman zaman aynılıklarınızdan kendinize bile uzaklaşarak okuyacaksınız.

Hepimize ait bu hikaye çok özgün, çok teknikle, çok sesli kaleme alınmış ve ÇOK ÇOK güzel olmuş. Hakan Yaman’ın eline, yüreğine sağlık!

Gelecek eserlerini dört gözle bekliyoruz…

IDéEFIXE Dostları Eleştirdi

Eleştirmek istiyorum

Emeğine Sağlık Hakan Yaman
12.09.2007

Çok güzel kurgulanmış ve akıcı bir kitap. Akıcı olması kötü çünkü kitabı bitirmek istemiyorsunuz. Son birkaç bölümü uzatarak ve yava yavaş okudum, bitti çok üzüldüm. Hakan Yaman’ın 6 yıllık emeğine sağlık.

Tebrikler

Son zamanlarda okuduğum en gizemli roman ve romanın sonunu çok merak etmeme rağmen sayfalar azaldıkça bitmesini de hiç istemediğim bir hikaye. Sayın Hakan Yaman’ı tebrik ediyorum. İlk denemesinde bu kadar akıcı ve anlaşılır yazmasından dolayı.